Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Pelicansille tärkeitä jatkosopimuksia

Pelicansille tärkeitä jatkosopimuksia

 

Lahden Pelicans on tehnyt jatkosopimukset puolustaja Miihkali Tepon sekä hyökkääjien Taavi Vartiaisen, Aleksi Mustosen, Artturi Toivolan ja kapteeni Hannes Björnisen kanssa.

Viisikosta jokainen pelaa parhaillaan uransa parasta kautta. Hyökkääjänelikko on jo rikkonut aiemmat Liigan yhden kauden piste-ennätyksensä ja puolustaja Teppo on puolestaan lunastanut itselleen selkeästi aiempaa isomman roolin ja kuulunut koko kauden lahtelaisten avainpuolustajiin. Tärkeimpänä yhdistävänä tekijänä viisikon kohdalla oli jokaisen vahva halu jäädä Lahteen.

Maajoukkuedebyyttinsä tällä viikolla tekevän Pelicans-kapteeni Björnisen sopimus kattaa seuraavat kaksi kautta. Mies kiekkoilee sopimuksen myötä siis Lahdessa kauden 2020-2021 loppuun. Teppo, Vartiainen, Mustonen ja Toivola kirjoittivat puolestaan kaikki vuoden jatkosopimukset, joiden myötä nelikko jatkaa Pelicans-paidassa kauden 2019-2020 loppuun.

Björninen, 23v, on pelannut tällä kaudella 47 ottelua iskien näissä 25 (11+14) tehopistettä. Pelicans-kapteeni on ollut koko Liigan paras aloittaja ja kantanut lahtelaisryhmässä isoa vastuuta niin tasakentällisin kuin ali- ja ylivoimalla. Loistavat otteet Liigassa poikivat lahtelaisen kiekkokoulun kasvatille myös kutsun Leijona-paitaan. Miehen A-maajoukkuedebyytti nähdään tällä viikolla Ruotsin EHT:llä.

- Björninen sai ison vastuun, kun rintaan lätkäistiin kauden alla C-kirjain, mutta mies on vastannut huutoon yli odotusten ja kuluva kausi on ollut toistaiseksi erinomainen. Björninen on erittäin tärkeä kulmapalanen meidän joukkueessa nyt ja tulevaisuudessa, urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen kommentoi.

Vartiainen, 24v, on lahtelaisen taistelun ruumiillistuma. Mustelmia ja iskuja kaihtamaton kotiyleisön suosikki on tällä kaudella väläytellyt myös kiekollista osaamistaan, mistä osoituksena jo tässä vaiheessa kautta kerätyt uran ennätyspisteet 16 (8+8). Vartiainen on Björnisen tapaan lahtelaisen kiekkokoulun kasvatti ja edustanut koko uransa Pelicansia.

- Vartiainen on loistava roolipelaaja, jollaisen jokainen joukkue haluaa riveihinsä. Mies tekee kaikkensa joukkueen eteen ja pystyy sytyttämään oman ryhmän sekä yleisön kovilla taklauksillaan. Ei ota taka-askeleita ja on tällä kaudella näyttänyt myös kiekollisen pelin kehittyneet isoin harppauksin, Laukkanen kuvailee.

Mustonen, 23v, on Björnisen ja Vartiaisen tavoin jo rikkonut yhden kauden piste-ennätyksensä 29 (8+21), mikä oikeuttaa Pelicansin sisäisen pistepörssin neljänteen sijaan. Liukasliikkeinen ja pehmeät kädet omaava Mustonen oli jo valittu Venäjälle EHT-turnaukseen joulun alla matkanneeseen leijonaryhmään, mutta tuolloin loukkaantuminen vesitti haaveet A-maajoukkuedebyytistä.

- Mustonen on pystynyt tekemään tasaista tulosta useamman kauden, mutta nyt on nähty selkeä nousu seuraavalle tasolle, mistä osoituksena myös maajoukkuekutsu. Huippua ei kuitenkaan ole saavutettu, vaan potentiaalia on vielä nähtyäkin parempaan, Laukkanen arvioi.

Toivola, 20v, on vakiinnuttanut tällä kaudella paikkansa Pelicansin liigamiehistön pelaavassa kokoonpanossa ja tehnyt sen vakuuttavasti. Erinomaisen pelikäsityksen omaava keskushyökkääjä on ollut joukkueen kolmanneksi paras aloittaja ja tehtaillut 46 pelaamassaan ottelussa 8 (5+3) tehopistettä.

- Toivola on nuori hyökkääjä, joka tekee paljon pieniä asioita oikein kentällä. Kokonaisvaltaisesti jo nyt hyvällä tasolla, mutta tulevaisuudessa mieheltä on lupa odottaa vielä paljon enemmän, Laukkanen toteaa.

Teppo, 26v, saapui Lahteen täksi kaudeksi Helsingin IFK:sta ja löysi välittömästi oman paikkansa lahtelaisryhmästä niin kaukaloissa kuin pukukopissa. Oliwer Kasken kämppäkaveri on pelannut keskimäärin yli 18 minuuttia ottelua kohden ja hoitanut roolinsa eleettömän tyylikkäästi. Ensimmäinen maali Pelicans-paidassa syntyi viime viikon HPK-ottelussa. Kokonaisuutena Teppo on saalistanut 7 (1+6) tehopistettä.

- Teppo on hyvä peruspuolustaja, joka on myös pukukopissa johtaja-ainesta. Kova taistelija ja huippupersoona, Laukkanen kertoo.

Pelicansin tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Lahden Pelicans - logo

Pelicans - 2018-2019 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2018-2019

Ottelut kaudella 2018-2019

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


Hannes Björninen

19.10.1995 Lahti
Tiedot

Aleksi Mustonen

28.3.1995 Helsinki
Tiedot

MiihkaliTeppo

Miihkali Teppo

28.12.1992 Helsinki
Tiedot

Taavi Vartiainen

30.6.1994 Lahti
Tiedot


Olkinuora käyttää sopimuksensa ulkomaanoption

Olkinuora käyttää sopimuksensa ulkomaanoption

Jussi Olkinuora käyttää sopimuksena ulkomaanoption ja siirtyy pelaamaan sveitsiläisseuraan.

Lue lisää
Lasch siirtyy Sveitsiin

Lasch siirtyy Sveitsiin

Pelicans menettää alkukauden parhaan pistemiehensä, kun ottelukohtaisella sopimuksella lahtelaisten riveissä viilettänyt Ryan Lasch siirtyy loppukaudeksi Sveitsiin Zürich Lionsin riveihin.

Lue lisää
Eero Teräväinen lainalle Pelicansiin

Eero Teräväinen lainalle Pelicansiin

Pelicans ja HIFK ovat tehneet lainasopimuksen, minkä myötä puolustaja Eero Teräväinen pelaa lahtelaisryhmän riveissä helmikuun loppuun saakka.

Lue lisää
Otto Somppi Pohjois-Amerikkaan

Otto Somppi Pohjois-Amerikkaan

Pelicans-hyökkääjä Otto Sompin lainasopimus päättyy ja mies siirtyy Jesse Ylösen sekä Oskari Laaksosen tavoin Pohjois-Amerikkaan valmistautumaan AHL-kauden alkuun. Somppi on Tampa Bay Lightingin sopimuspelaaja.

Lue lisää
Pelicansin Laaksonen ja Ylönen kutsuttiin Pohjois-Amerikkaan

Pelicansin Laaksonen ja Ylönen kutsuttiin Pohjois-Amerikkaan

Pelicansissa alkukauden kiekkoilleet Jesse Ylönen ja Oskari Laaksonen on kutsuttu takaisin Pohjois-Amerikkaan NHL-organisaatioidensa palvelukseen. Laaksonen on Buffalo Sabresin ja Ylönen Montreal Canadiensin sopimuspelaaja.

Lue lisää
Julius Honka Pelicansiin

Julius Honka Pelicansiin

Lahden Pelicans ja Dallas Stars ovat tehneet toistaiseksi voimassa olevan lainasopimuksen, minkä myötä puolustaja Julius Honka liittyy lahtelaisryhmään. Honka nähdään joukkueen harjoitusvahvuudessa ensimmäisen kerran keskiviikkona.

Lue lisää