Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

FC Lahti Viikinkitaistoon

Veikkausvinkit

 

FC Lahti Viikinkitaistoon


FC Lahden taival ykkösessä jatkuu keskiviikkona vieraspelillä FC Viikinkejä vastaan.

FC Lahti johtaa tällä hetkellä sarjaa, Viikingit ovat taasen viidentenä. FC Lahdella on mahdollisuus ottaa entisestään pesäeroa muihin joukkueisiin kaatamalla Viikingit. Lahden tilanne on varsin hyvä tällä hetkellä, eikä tasapelikään olisi vielä katastrofi. Viikingit voivat vielä voiton turvin yrittää kiusata nousutaistelussa olevia joukkueita ja yrittää elätellä hauraita nousutoiveitaan. Tappio sysäisi joukkueen keskikastiin, josta ei olisi paluuta enää tällä kaudella.

Kuten sanottua, FC Lahden tilanne on varsin herkullinen. Lahti on varma nousija, jos Lahti hoitaa loput pelit nimiinsä. Yhden tappionkin Lahti voi kärsiä erinomaisen maalieronsa takia. Pahimmat haastajat tulevat Vantaalta ja Oulusta. Vantaalainen PK-35 on Lahtea 3 pistettä jäljessä, AC Oulu 5 pisteen ja Lahteen viimeiselle kierroksella saapuva OPS on kuuden pisteen päässä lahtelaisnipusta.

Viikinkien kausi on sen sijaan ollut melko murheellinen. Kovin odotuksin kauteen lähtenyt vuosaarelaisryhmä on huonon alkukautensa takia joutunut tarkastelemaan tavoitteitaan uudesti. Nousu Veikkausliigaan jäänee tällä kaudella tekemättä.

Ottelusta sopii kuitenkin odottaa erittäin tasaväkistä vääntöä. FC Lahden vierailu sytyttää varmasti Viikinkien joukkueen ja kotiyleisön. Puntteja tasoittaa myös Lahden pelaajatilanne, joka ei ole paras mahdollinen. Viime pelissä kolhiintunut Sinisalo on varmuudella poissa pelistä (pelikiellon takia), joten Lahden puolustuslinja tulee elämään jälleen. Lahden onneksi Eerola ja Köse ovat tehneet väkevää paluuta joukkueen miehistöön. Myös Turusen ja Bäckmanin paluut ruotuun alkavat olla ajankohtaisia. Eikä tämä tähän lopu. Lahti vuokrasi puolustukseensa erinomaisen pelaajan, Sami Sanevuoren, liigassa HJK:n suurimpiin haastajiin kuuluvalta FC Interiltä. Sanevuori vahvistaa Lahden puolustusta loppukauden ja hänen hankintansa osoittautuu varmastikin hyödylliseksi.

Viikingit tulevat varmasti todella kovaa päälle heti alusta asti. Lahti lähteneekin kotipeleistä tuttua pelityyliään varovaisemmin liikenteeseen. Mikäli Lahti kestää Viikinkien alkurynnistyksen, on Lahti askelta lähempänä täyttä pistepottia. Suurimman huomion Viikinkien pelaajistosta varastaa nuori Ville Salmikivi, joka on paukutellut itsensä sarjan maalipörssin piikkipaikalle. Hänen kanssaan Lahden puolustuksen tulee olla erityisen varovainen, se nähtiin jo kesällä Viikinkien vieraillessa Lahdessa (Salmikivi laukoi hienon maalin ja oli muutenkin terävä liikkeissään). Paljon lepää Lahden tulivoimaisen hyökkääjistön harteilla, jolta odotetaan jälleen ratkaisevia maaleja. On mielenkiintoista nähdä myös luottaako Kautonen viime pelin ratkaisijaan Jens Tanskaseen, joka puski Lahden voittoon Kemissä.

Voisin jopa sanoa, että Lahdella on varaa hävitä Viikinkien vieraana. En kuitenkaan sano. Häviöllä Lahti tekisi nousutaistelusta turhan tiukan ja syksyn päätöspelistä OPSia vastaan tulisi liiankin jännä. Tässä siis viesti jäseniään oikeaan vireystilaan virittelevälle kuhnurimiehistölle. Katsomossa on paljon jo eläke-ikään ehtineitä kannattajia, joten tehkää palvelus Keskussairaalalle ja hoitakaa loppukausi näytöstyyliin. Viimeiseen peliin ei sitten tarvitsisi ostaa makkarakojuun nitroja.

FC Lahden tiedotteesta / UrheiluLahti


Takaisin edelliselle sivulle


FC Lahti - logo

FC Lahti - 2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011

Ottelut kaudella 2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivutJosu siirtyy FC Lahteen

Josu siirtyy FC Lahteen

FC Lahti ja espanjalainen laitapelaaja Josué Currais Prieto eli Josu ovat solmineet vuoden mittaisen pelaajasopimuksen.

Lue lisää
Veikkausliigan seurat sorvasivat jatkosopimuksen puheenjohtajalleen

Veikkausliigan seurat sorvasivat jatkosopimuksen puheenjohtajalleen

Matti Apunen jatkaa Veikkausliigan puheenjohtajana. Päätös asiasta tehtiin keskiviikkona 28. marraskuuta pidetyssä Jalkapalloliiga ry:n vuosikokouksessa.

Lue lisää
​Jean-Christophe Coubronne siirtyy FC Lahteen

​Jean-Christophe Coubronne siirtyy FC Lahteen

FC Lahti ja ranskalainen Jean-Christophe Coubronne ovat solmineet vuoden mittaisen pelaajasopimuksen. Coubronne siirtyy Lahteen Ykkösen KTP:stä.

Lue lisää
​Irfan Sadikille jatkosopimus Lahteen

​Irfan Sadikille jatkosopimus Lahteen

FC Lahti ja hyökkääjä Irfan Sadik ovat solmineet vuoden jatkosopimuksen. Sopimuksessa on myös optio kaudesta 2020.

Lue lisää
Venäläispuolustaja Artjom Vjatkin lainasopimuksella FC Lahteen

Venäläispuolustaja Artjom Vjatkin lainasopimuksella FC Lahteen

FC Lahti on allekirjoittanut vuoden mittaisen lainasopimuksen venäläisen topparin Artjom Vjatkinin kanssa. 21-vuotias puolustaja saapuu mastokaupunkiin yhteistyöseurasta FC Zenitistä.

Lue lisää
Teemu Jäntti siirtyy FC Lahteen

Teemu Jäntti siirtyy FC Lahteen

FC Lahti ja keskikenttäpelaaja Teemu Jäntti ovat solmineet vuoden mittaisen pelaajasopimuksen. Sopimus sisältää kahden vuoden option.

Lue lisää