Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

FC Lahti Viikinkitaistoon

 

FC Lahti Viikinkitaistoon


FC Lahden taival ykkösessä jatkuu keskiviikkona vieraspelillä FC Viikinkejä vastaan.

FC Lahti johtaa tällä hetkellä sarjaa, Viikingit ovat taasen viidentenä. FC Lahdella on mahdollisuus ottaa entisestään pesäeroa muihin joukkueisiin kaatamalla Viikingit. Lahden tilanne on varsin hyvä tällä hetkellä, eikä tasapelikään olisi vielä katastrofi. Viikingit voivat vielä voiton turvin yrittää kiusata nousutaistelussa olevia joukkueita ja yrittää elätellä hauraita nousutoiveitaan. Tappio sysäisi joukkueen keskikastiin, josta ei olisi paluuta enää tällä kaudella.

Kuten sanottua, FC Lahden tilanne on varsin herkullinen. Lahti on varma nousija, jos Lahti hoitaa loput pelit nimiinsä. Yhden tappionkin Lahti voi kärsiä erinomaisen maalieronsa takia. Pahimmat haastajat tulevat Vantaalta ja Oulusta. Vantaalainen PK-35 on Lahtea 3 pistettä jäljessä, AC Oulu 5 pisteen ja Lahteen viimeiselle kierroksella saapuva OPS on kuuden pisteen päässä lahtelaisnipusta.

Viikinkien kausi on sen sijaan ollut melko murheellinen. Kovin odotuksin kauteen lähtenyt vuosaarelaisryhmä on huonon alkukautensa takia joutunut tarkastelemaan tavoitteitaan uudesti. Nousu Veikkausliigaan jäänee tällä kaudella tekemättä.

Ottelusta sopii kuitenkin odottaa erittäin tasaväkistä vääntöä. FC Lahden vierailu sytyttää varmasti Viikinkien joukkueen ja kotiyleisön. Puntteja tasoittaa myös Lahden pelaajatilanne, joka ei ole paras mahdollinen. Viime pelissä kolhiintunut Sinisalo on varmuudella poissa pelistä (pelikiellon takia), joten Lahden puolustuslinja tulee elämään jälleen. Lahden onneksi Eerola ja Köse ovat tehneet väkevää paluuta joukkueen miehistöön. Myös Turusen ja Bäckmanin paluut ruotuun alkavat olla ajankohtaisia. Eikä tämä tähän lopu. Lahti vuokrasi puolustukseensa erinomaisen pelaajan, Sami Sanevuoren, liigassa HJK:n suurimpiin haastajiin kuuluvalta FC Interiltä. Sanevuori vahvistaa Lahden puolustusta loppukauden ja hänen hankintansa osoittautuu varmastikin hyödylliseksi.

Viikingit tulevat varmasti todella kovaa päälle heti alusta asti. Lahti lähteneekin kotipeleistä tuttua pelityyliään varovaisemmin liikenteeseen. Mikäli Lahti kestää Viikinkien alkurynnistyksen, on Lahti askelta lähempänä täyttä pistepottia. Suurimman huomion Viikinkien pelaajistosta varastaa nuori Ville Salmikivi, joka on paukutellut itsensä sarjan maalipörssin piikkipaikalle. Hänen kanssaan Lahden puolustuksen tulee olla erityisen varovainen, se nähtiin jo kesällä Viikinkien vieraillessa Lahdessa (Salmikivi laukoi hienon maalin ja oli muutenkin terävä liikkeissään). Paljon lepää Lahden tulivoimaisen hyökkääjistön harteilla, jolta odotetaan jälleen ratkaisevia maaleja. On mielenkiintoista nähdä myös luottaako Kautonen viime pelin ratkaisijaan Jens Tanskaseen, joka puski Lahden voittoon Kemissä.

Voisin jopa sanoa, että Lahdella on varaa hävitä Viikinkien vieraana. En kuitenkaan sano. Häviöllä Lahti tekisi nousutaistelusta turhan tiukan ja syksyn päätöspelistä OPSia vastaan tulisi liiankin jännä. Tässä siis viesti jäseniään oikeaan vireystilaan virittelevälle kuhnurimiehistölle. Katsomossa on paljon jo eläke-ikään ehtineitä kannattajia, joten tehkää palvelus Keskussairaalalle ja hoitakaa loppukausi näytöstyyliin. Viimeiseen peliin ei sitten tarvitsisi ostaa makkarakojuun nitroja.

FC Lahden tiedotteesta / UrheiluLahti


Takaisin edelliselle sivulle


FC Lahti - logo

FC Lahti - 2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011

Ottelut kaudella 2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivutMarko Salo jatkaa FC Lahden päävalmentajana

Marko Salo jatkaa FC Lahden päävalmentajana

FC Lahti on käyttänyt päävalmentaja Marko Salon option. Näin ollen Salo jatkaa FC Lahden naisten edustusjoukkueen peräsimessä myös tulevalla kaudella.

Lue lisää
Pablo Andrade jatkaa Lahdessa

Pablo Andrade jatkaa Lahdessa

FC Lahti ja laitapuolustaja Pablo Andrade ovat solmineet vuoden jatkosopimuksen.

Lue lisää
FC Lahti on käyttänyt Bubacar Djalón option

FC Lahti on käyttänyt Bubacar Djalón option

FC Lahti on käyttänyt portugalilaisen keskikenttämiehen, LHE Rakennuksen kummipelaajan Bubacar Djalón option.

Lue lisää
Näin pelataan kausi 2020 Miesten Ykkösessä ja Kakkosessa sekä Naisten Ykkösessä

Näin pelataan kausi 2020 Miesten Ykkösessä ja Kakkosessa sekä Naisten Ykkösessä

Valtakunnallisista jalkapallosarjoista Veikkausliigan ja Kansallisen Liigan kauden 2020 aloitus ja pelitapa ovat olleet selvillä jo jonkin aikaa ja nyt myös Miesten Ykkösen ja Kakkosen sekä Naisten Ykkösen osalta asioissa on päästy ratkaisuun.

Lue lisää
Veikkausliiga 2020 lähestyy päivä päivältä - pelataan muodossa tai toisessa

Veikkausliiga 2020 lähestyy päivä päivältä - pelataan muodossa tai toisessa

Veikkausliigan hallitus kokoontuu nyt viikoittain ja seuraa tiiviisti tilannetta. Veikkausliiga 2020 käynnistyy pian sen jälkeen, kun yleisötapahtumia on jälleen mahdollista järjestää.

Lue lisää
FC Lahden pelaajistoon muutoksia

FC Lahden pelaajistoon muutoksia

FC Lahden kanssa sopimuksen hiljattain tehnyt Altin Zeqiri siirtyy FC Lahden pelaajavahvuuteen.

Lue lisää