Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Jippo saapuu FC Lahden vieraaksi

 

Jippo saapuu FC Lahden vieraaksi


Kausi jatkuu Lahden osalta taas sunnuntaina, kun Lahteen matkustaa joensuulaisryhmä Jippo. FC Lahden pelitauko ehti venyä jo reilun parin viikon mittaiseksi (edellisessä pelissä Lahti kärsi tiukan 1-0 tappion), joten Jippoa vastaan nähtäneen pelihaluja uhkuva nippu, eikä latausta puuttune katsomostakaan, kun kannattajat saavat avata jälleen äänijänteitään.

Asetelmat otteluun lähdettäessä ovat selvät. Lahti johtaa niukasti sarjaa ja on miltei pakkovoiton edessä, jos se haluaa pitää nousuhaaveet omissa käsissä ja jaloissa. PK-35 ja AC Oulu vaanivat kahden pisteen päässä, joten pistemenetyksiin ei ole varaa. Jippo taasen on varsin hyvässä tilanteessa. Kausi on mennyt joensuulaisilta ennakko-odotuksia paremmin, eikä putoamisesta pitäisi olla enää hirveän suurta pelkoa. Loppukauden ajan Jippo voi keskittyä tekemään kiusaa muille joukkueille, esimerkkinä vaikkapa FC Lahdelle.

Jippo ei peruskatsojassa herätä juuri minkäänlaisia tunteita tai mielikuvia. Joku voisi tylysti jopa sanoa, että seura on hajuton ja mauton. Tämän tylsän mielikuvan alta löytyy kuitenkin rutinoitunut ykkösen joukkue, joka voi hyvänä päivänään kaataa minkä joukkueen vaan. Joukkueelta löytyy tulivoimaa esimerkiksi Petteri Rönkön muodossa ja keskikentältä löytyy taistelun ruumiillistuma Tarmo Koivuranta. Jipolta löytyykin iskukykyinen joukkue, jota ei missään nimessä saa aliarvioida.

Lahden pelaajatilanne alkaa näyttää valoisalta. Joukkueelta on sunnuntaina varmuudella sivussa vain Hugo Miranda ja Toni Huuhka. Muut pelaajat lienevät jo mukana kokoonpanossa. Tämä tuo huikean avun valmentaja Kautoselle, joka on operoinut koko kauden siipirikkoisella Kuhnuriparvella.  Katsojien kannattaakin kiinnittää huomiota pelaajien pelipaikkoihin nyt, kun periaatteessa kaikki pelaajat voivat pelata ”omalla pelipaikallaan”. Siirretäänkö mukiinmenevästi keskikentällä pelannut Rafael takaisin hyökkäykseen, joutuuko nuori Matti Klinga tekemään tilaa Jani Bäckmanille, kuka pelaa hyökkääjää, kun paikalle on tarjolla useampikin pelaaja? Mielenkiintoisia kysymyksiä riittää ja niihin vastauksia ei tiedä vielä varmaankaan edes Kautonen.

 Lahti lähtenee peliin samalla tavalla kuin se on lähtenyt lukuisat kerrat aikaisemminkin kotiluolassaan. Pallo pyritään pitämään maassa, vastustajan linja rikkomaan läpisyötöillä/yksilösuorituksilla ja saamaan boksin sisälle mahdollisimman laadukkaita keskityksiä. Jippo lähtenee peliin puolustavammalla taktiikalla luottaen vastahyökkäysten voimaan.

Sunnuntain peli aloittaa loppukauden kestävän rutistuksen. Voittamalla kaikki pelit, Lahti on varma nousija. Kukaan ei muista enää nousun toteutuessa muutamaa pistemenetystä tai huonoa peliä. Nousun kariutuessa taasen kaikki muistavat yksittäisetkin epäonnistumiset, jotka yhdessä tuhosivat Lahden nousuhaaveet. Halutaanko Lahdessa juhlia kauden päättyessä sankareita, vannoa ikuista rakkautta ja uhota Euroopan olevan jo meidän valtakuntaa? Vai halutaanko Lahdessa kauden päättyessä etsiä syyllisiä fiaskoon, julistaa kausi pannukakuksi, huuhtoa pettymys viemäriin ja alkaa keskittyä kiekkokauteen?  Ei tarvitse varmaan kahta kertaa miettiä kumman tunneskaalan jokainen haluaa mieluummin kokea. Pelkkä halu ei riitä, vaan otteissa pitää olla tekemisenmeininki ja ansaita paikka liigasta.

Sunnuntaina saadaan osviittaa siitä, kumpaan edellä mainituista skenaarioista kannattaa alkaa varautua. Kuohuvat ovat syytä pitää vielä jäissä. Toivottavasti Lahti on valmis kentällä ja lahtelaiset katsomossa tähän haasteeseen, joka on haastavin rupeama pitkään aikaan. Tästä alkavat tosipelit.

FC Lahden tiedotteesta / UrheiluLahti


Takaisin edelliselle sivulle


FC Lahti - logo

FC Lahti - 2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011

Ottelut kaudella 2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivutMarko Salo jatkaa FC Lahden päävalmentajana

Marko Salo jatkaa FC Lahden päävalmentajana

FC Lahti on käyttänyt päävalmentaja Marko Salon option. Näin ollen Salo jatkaa FC Lahden naisten edustusjoukkueen peräsimessä myös tulevalla kaudella.

Lue lisää
Pablo Andrade jatkaa Lahdessa

Pablo Andrade jatkaa Lahdessa

FC Lahti ja laitapuolustaja Pablo Andrade ovat solmineet vuoden jatkosopimuksen.

Lue lisää
FC Lahti on käyttänyt Bubacar Djalón option

FC Lahti on käyttänyt Bubacar Djalón option

FC Lahti on käyttänyt portugalilaisen keskikenttämiehen, LHE Rakennuksen kummipelaajan Bubacar Djalón option.

Lue lisää
Näin pelataan kausi 2020 Miesten Ykkösessä ja Kakkosessa sekä Naisten Ykkösessä

Näin pelataan kausi 2020 Miesten Ykkösessä ja Kakkosessa sekä Naisten Ykkösessä

Valtakunnallisista jalkapallosarjoista Veikkausliigan ja Kansallisen Liigan kauden 2020 aloitus ja pelitapa ovat olleet selvillä jo jonkin aikaa ja nyt myös Miesten Ykkösen ja Kakkosen sekä Naisten Ykkösen osalta asioissa on päästy ratkaisuun.

Lue lisää
Veikkausliiga 2020 lähestyy päivä päivältä - pelataan muodossa tai toisessa

Veikkausliiga 2020 lähestyy päivä päivältä - pelataan muodossa tai toisessa

Veikkausliigan hallitus kokoontuu nyt viikoittain ja seuraa tiiviisti tilannetta. Veikkausliiga 2020 käynnistyy pian sen jälkeen, kun yleisötapahtumia on jälleen mahdollista järjestää.

Lue lisää
FC Lahden pelaajistoon muutoksia

FC Lahden pelaajistoon muutoksia

FC Lahden kanssa sopimuksen hiljattain tehnyt Altin Zeqiri siirtyy FC Lahden pelaajavahvuuteen.

Lue lisää