Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

FC Lahti vierailee Hämeenlinnassa

 

FC Lahti vierailee Hämeenlinnassa


FC Lahden bussi starttaa tällä kaudella viimeistä kertaa, kun Lahti suuntaa Hämeenlinnaan tavoitteenaan varmistaa sarjanousu. Luit oikein, FC Lahdella on vihdoin ja viimein mahdollisuus varmistaa sarjanousu, jos se vain kykenee kaatamaan Hämeenlinnan.

Jäljellä on enää kaksi sarjakierrosta, FC Lahti johtaa sarjaa tukevasti viidellä pisteellä eikä pahimmat haastajatkaan taida enää uskoa omiin nousumahdollisuuksiinsa. Voiko tässä vaiheessa enää puppeloida tilannetta niin, että takaa tulee esimerkiksi PK-35 tai OPS, menee ohi vilkuttaen ja nauraa vielä räkäisesti päälle? Totta kai voi, jalkapallon historiassa on sattunut varmasti pahempiakin pupelluksia. Löysäilyyn ei siis lahtelaisten leirissä ole varaa, eikä siitä tosin ole pelkoakaan, jos on uskomista julkisuuteen annetuista lausunnoista.

Viime kierroksella FC Lahti kaatoi kotonaan FC Kooteepee:n lukemin 2-0. Viime perjantaina harjoitusottelussa puolestaan kaatui Haka luvuin 2-3. Joukkueen vireystila lienee siis tulosten perusteella kohdallaan, eikä vireystilaa laskene se, että terveystilannekin on varsin mainio. Varmoja poissaolijoita ei ole kuin Köse ja Huuhka.

FC Hämeenlinna löytyy sarjataulukon keskikastista, tarkemmin sanottuna seitsemänneltä sijalta. Hämeenlinnalaisten kausi on ollut hyvin samanlainen kuin se on aikaisimpinakin kausina ollut. Hyviä jaksoja seuraa huono jakso ja kausi saattaa olla yhtä Linnanmäen vuoristorataa. Joukkueella ei tässä ottelussa ole panoksena kuin kunnia ja maine, mutta silti mikään läpihuutopeli tämä ei lahtelaispoppoolle missään nimessä ole. Oman lisäjännitteensä ottelulle tuo FC Hämeenlinnan 20-vuotisjuhla, joka varmasti tuo väkeä katsomoon ja pelaajat antavat kaikkensa omiensa edessä. Pelaajat antavat myös näyttöjä pelaajasopimus-neuvotteluja varten, joten vaara on myös yliyrittämisessä eli hajoaako peli paineessa?  Ei tässä sarjassa pisteitä ilmaiseksi saa. Hämeenlinnan terveystilanne on ihan ok, mutta poissaolijoista mainittakoon lahtelaisillekin tuttu Jukka "Juice" Vanninen.

FC Lahti on osoittanut aiemmin hyvää paineensietokykyä, joten lauantaina on lupa odottaa kuhnuriparvelta hyvää esitystä. FC Lahden taktiikka lienee viimeistään tässä vaiheessa selvä, se lukee varmaan kohta jo Wikipediassakin ja jos ei ole niin hushus kirjoittamaan siitä (FC Lahti pelaa pallonhallintaan nojautuvaa jalkapalloa, jossa tilanteita pyritään luomaan eritoten laitapelaajien nousuja/keskityksiä hyödyntäen).         Ei FC Lahden ole ollut taktiikkaa syytä muuttaa, sillä se on kantanut kauden aikana hedelmää, vaikka vastustajalla on varmasti ollut käsitys minkä tyylinen joukkue Lahti on.

Hieman vajaa vuosi sitten oma mieleni sumeni täysin. FC Lahti tippui pitkän liigataipaleensa jälkeen ykkösdivariin, joka järisytti lahtelaisen jalkapallon rakenteita niin että betoni vain pöllysi. Saattoivatpa jotkin Kyykkä/Reipas henkiset ihmiset kääntyä haudoissaan ja iskeä kepillä lattiaan vanhainkodissa "vallankumouksen" merkiksi. "Kyykkä ei palaa koskaan, Reipas ei palaa koskaan" -lausahdus piti kuitenkin kutinsa ja yhdessä tuumiin lahtelaisseurat päättivät puhaltaa yhteen hiileen. Betonia siis valettiin heti säröjen kohdalle ja viimeistään, kun FC Lahti ilmoitti tavoitteekseen välittömän nousun takaisin maan korkeimmalle sarjatasolle, tiedettiin FC Lahden pitävän kaupungin jalkapallovaltikkaa hyppysissään.  Joku saattoi tosin aluksi hieman epäillä Lahden kunnianhimoista tavoitetta, mutta kun joukkuetta alettiin täydellä höyryllä kasamaan, epäilijöiden suut tukkiutuivat ainakin hetkeksi.

FC Lahti on vihdoin ja viimein siinä pisteessä, jossa sillä on mahdollisuus iskeä viimeinen naula arkkuun. Lauantain peliin tiivistyy jokainen talven/kevään/kesän aikana vuodatettu hikipisara, jotka vuodatettiin yhteisen tavoitteen tähden. Toinen mahdollisuus on vielä päätöskierroksella OPS:a vastaan, mutta eiköhän jokainen pelaaja/taustahenkilö/kannattaja halua tähän taipaleeseen mahdollisimman nopean ja onnellisen päätöksen.  Pitkältä tämä kausi on tuntunut ja tunneskaalat ovat vaihdelleet kuin pahimmassa murrosiässä olevalla teinitytöllä. Melko rankkaa henkisesti kieltämättä, mutta itse uskon vahvasti Lahden hoitavan sarjanousun kunnialla loppuun (koputtaa puuta) ja pelaavan ensi kaudella taas liigaa. Vuosi divarissa on tehnyt varmasti hyvää koko organisaatiolle ja jos divarireissun tarpeellisuus pitäisi kiteyttää yhteen lauseeseen, se kuuluisi näin: "Joskus on järkevää ottaa yksi askel taaksepäin, jotta voi ottaa kaksi eteenpäin".

FC Lahden tiedotteesta / UrheiluLahti


Takaisin edelliselle sivulle


FC Lahti - logo

FC Lahti - 2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011

Ottelut kaudella 2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivutMarko Salo jatkaa FC Lahden päävalmentajana

Marko Salo jatkaa FC Lahden päävalmentajana

FC Lahti on käyttänyt päävalmentaja Marko Salon option. Näin ollen Salo jatkaa FC Lahden naisten edustusjoukkueen peräsimessä myös tulevalla kaudella.

Lue lisää
Pablo Andrade jatkaa Lahdessa

Pablo Andrade jatkaa Lahdessa

FC Lahti ja laitapuolustaja Pablo Andrade ovat solmineet vuoden jatkosopimuksen.

Lue lisää
FC Lahti on käyttänyt Bubacar Djalón option

FC Lahti on käyttänyt Bubacar Djalón option

FC Lahti on käyttänyt portugalilaisen keskikenttämiehen, LHE Rakennuksen kummipelaajan Bubacar Djalón option.

Lue lisää
Näin pelataan kausi 2020 Miesten Ykkösessä ja Kakkosessa sekä Naisten Ykkösessä

Näin pelataan kausi 2020 Miesten Ykkösessä ja Kakkosessa sekä Naisten Ykkösessä

Valtakunnallisista jalkapallosarjoista Veikkausliigan ja Kansallisen Liigan kauden 2020 aloitus ja pelitapa ovat olleet selvillä jo jonkin aikaa ja nyt myös Miesten Ykkösen ja Kakkosen sekä Naisten Ykkösen osalta asioissa on päästy ratkaisuun.

Lue lisää
Veikkausliiga 2020 lähestyy päivä päivältä - pelataan muodossa tai toisessa

Veikkausliiga 2020 lähestyy päivä päivältä - pelataan muodossa tai toisessa

Veikkausliigan hallitus kokoontuu nyt viikoittain ja seuraa tiiviisti tilannetta. Veikkausliiga 2020 käynnistyy pian sen jälkeen, kun yleisötapahtumia on jälleen mahdollista järjestää.

Lue lisää
FC Lahden pelaajistoon muutoksia

FC Lahden pelaajistoon muutoksia

FC Lahden kanssa sopimuksen hiljattain tehnyt Altin Zeqiri siirtyy FC Lahden pelaajavahvuuteen.

Lue lisää