Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

FC Lahti kohtaa sunnuntaina Interin

 

FC Lahti kohtaa sunnuntaina Interin


Sunnuntaina Lahden Stadionilla nähdään kärkikamppailu, kun liigassa kolmantena oleva FC Lahti saa vastaansa sarjakärki Interin Turusta.

Kolmen ottelun jälkeen Kuhnureilla on koossa kuusi pistettä, kuten myös ottelun vähemmän pelanneella Interillä. Turkulaisvieraat eivät ole päästäneet vielä maaliakaan tämän kauden liigassa.

FC Lahden Vaasan reissu jäi pannukakuksi, eikä kotimatkalle tarttunut kuin kokemusta. Olli Tynkkysen ensimmäinen liigamaali ja Antti Hukan liigadebyytti antavat kuitenkin valoa tulevaan. Myös Interin edellinen ottelu oli tappiollinen, sillä joukkue kävi tippumassa Suomen Cupista Kotkassa. Keskiviikkona monet Interin avausmiehet saivat alleen 120 minuuttia, joten joillain pelaajilla tämä saattaa näkyä sunnuntaina.

Helpolla Kautosen Kuhnurilauma ei silti pääse. Puolustuksen pitänee kiireisenä 193-senttinen Irakli Sirbiladze, joka voitti Ykkösen maalikuninkuuden 2010. Erikoistilanteissa Interillä on myös suuri pelote nimeltään Mika Ojala. Toisaalta Kuhnurit ovat onnistuneet kotonaan Mikko Hauhian johdolla kukistamaan jo kaksi hyökkäävää joukkuetta.

Keskikentän hallintaansa ottanut Ville Taulo tullee jatkamaan siitä mihin viime sunnuntaina jäi. Vaasassa Villelle tuli täyteen 100 liigaottelua mustapaidoissa. Jaakko Lepola on parantanut otteitaan ja pystynee pelaamaan pienistä kolhuista huolimatta sunnuntaina. Edellisissä otteluissa Jukka Veltheim on siirtynyt laitapakin tontilta keskikentän keskustaan ja täyttänyt paikkansa. Interillä on myös erittäin vahva keskikenttä. Lahtelaiset saavat vastaansa mielenkiintoisen Pim Bouwmanin ja ikitaistelija Severi Paajasen. Kovaotteinen Joni Kauko oli poissa Interin edellisestä pelistä loukkaantumisen vuoksi.

Hyökkäyksessä Kautosella on jälleen edessä positiivinen ongelma, vaikkakin Vaasassa hän kaipasi liikettä hyökkäyksessä. Kokeneen kaartin loukkaantumiset ovat antaneet nuorille paikkoja näyttää osaamistaan. Etenkin Olli Tynkkynen on esittänyt kahdessa viimeisessä ottelussaan hyviä otteita. Aavistuksen verran kokeneemmat Drilon Shala, joka hänkin lähestyy sadatta sarjaottelua Kuhnureissa, ja Tommi Kari ovat myös saaneet onnistumisia kauden alkuun ja lisää on odotettavissa. Vastassa on kuitenkin yksi sarjan tiiviimpiä puolustuksia. Keksiikö Kautonen keitokset turkulaispuolustuksen murtamiseen?

Joukkueiden keskinäisen historian perusteella sunnuntaina voidaan odottaa runsasmaalista kohtaamista. Joukkueet ovat kohdanneet toisensa 36 kertaa. Näistä Lahti on voittanut 11, joista Liigacupin finaalin voitto tuli vasta pilkuilta. Ykköscupin finaalivoitto tuli myös Interiä vastaan. Maaleja Lahti on keskinäisissä tehnyt 39 ja Inter puolestaan 53. Kotona Kuhnureitten saldo ei näyttä yhtään paremmalta, sillä Inter on myös vieraissa onnistunut voittamaan puolet keskinäisistä kamppailuista.

Oman lisämausteen sunnuntain otteluun tuo se, että nykyinen Kuhnuri-toppari Jukka Sinisalo on tehnyt Veikkausliigadebyyttinsä Lahdessa juurikin Interin paidassa. Myös Mika Mäkitalo teki vuotta myöhemmin liigadebyyttinsä Lahtea vastaan sunnuntain vierailijan paidassa. Valitettavasti Mäkitalo ei pystyne pelaamaan vielä sunnuntaina vanhaa seuraansa vastaan. Myös vastustajan paidassa löytyy mieluista muisteltavaa Lahdesta. Severi Paajanen on tehnyt ensimmäisen liigamaalinsa Lahtea vastaan Lahdessa ja Mika Ojala debyyttinsä vuotta aiemmin samojen mastojen juurella. Inter-vahti Magnus Bahne taas ei välttämättä muistele Lahtea lämmöllä, sillä hänet ajettiin ulos suoralla punaisella Kisapuistossa vuonna 1998.

Tule katsomaan nähdäänkö sunnuntaina taas pala historiaa! Tervetuloa viihtymään Stadionin valojen loisteeseen! FC Lahti – FC Inter 29.4.2012 klo 18:30 Stadionilla.

FC Lahden tiedotteesta / UrheiluLahti


Takaisin edelliselle sivulle


FC Lahti - logo

FC Lahti - 2012 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012

Ottelut kaudella 2012

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Marko Salo jatkaa FC Lahden päävalmentajana

Marko Salo jatkaa FC Lahden päävalmentajana

FC Lahti on käyttänyt päävalmentaja Marko Salon option. Näin ollen Salo jatkaa FC Lahden naisten edustusjoukkueen peräsimessä myös tulevalla kaudella.

Lue lisää
Pablo Andrade jatkaa Lahdessa

Pablo Andrade jatkaa Lahdessa

FC Lahti ja laitapuolustaja Pablo Andrade ovat solmineet vuoden jatkosopimuksen.

Lue lisää
FC Lahti on käyttänyt Bubacar Djalón option

FC Lahti on käyttänyt Bubacar Djalón option

FC Lahti on käyttänyt portugalilaisen keskikenttämiehen, LHE Rakennuksen kummipelaajan Bubacar Djalón option.

Lue lisää
Näin pelataan kausi 2020 Miesten Ykkösessä ja Kakkosessa sekä Naisten Ykkösessä

Näin pelataan kausi 2020 Miesten Ykkösessä ja Kakkosessa sekä Naisten Ykkösessä

Valtakunnallisista jalkapallosarjoista Veikkausliigan ja Kansallisen Liigan kauden 2020 aloitus ja pelitapa ovat olleet selvillä jo jonkin aikaa ja nyt myös Miesten Ykkösen ja Kakkosen sekä Naisten Ykkösen osalta asioissa on päästy ratkaisuun.

Lue lisää
Veikkausliiga 2020 lähestyy päivä päivältä - pelataan muodossa tai toisessa

Veikkausliiga 2020 lähestyy päivä päivältä - pelataan muodossa tai toisessa

Veikkausliigan hallitus kokoontuu nyt viikoittain ja seuraa tiiviisti tilannetta. Veikkausliiga 2020 käynnistyy pian sen jälkeen, kun yleisötapahtumia on jälleen mahdollista järjestää.

Lue lisää
FC Lahden pelaajistoon muutoksia

FC Lahden pelaajistoon muutoksia

FC Lahden kanssa sopimuksen hiljattain tehnyt Altin Zeqiri siirtyy FC Lahden pelaajavahvuuteen.

Lue lisää