Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

HJK kaatoi FC Lahden

 

HJK kaatoi FC Lahden


FC Lahti taipui aurinkoisella Sonera Stadiumilla hallitsevalle Suomen mestarille HJK:lle lukemin 2-0.

HJK:n maaleista vastasi Sebastian Mannström sekä Akseli Pelvas. Alkulämmittelyssä Lahden jo ennestään siipirikkoinen miehistö otti vastaan uuden kolauksen, kun joukkueen kapteeni Mikko Hauhia joutui jäämään sivuun kuumeen takia.

2-0 on pelin tapahtumiin peilattuna varsin oikeutettu lopputulos. HJK vei ensimmäistä puoliaikaa melko suvereenisti, mutta toisella puoliajalla taasen hyytyi pahasti. Lahti ei pelannut missään nimessä huonosti, mutta pään silittelyäkään joukkue ei ansaitse. Ensimmäisellä puoliajalla Lahden joukkuepuolustaminen rakoili muutamaan otteeseen pahemman kerran, HJK kiitti ja teki tarvittavat maalit. HJK olisi ensimmäisellä puoliajalla voinut tehdä useammankin maalin, mutta huolimaton viimeistely ja Lahden maalilla hyvin hereillä ollut Szentpeteri pitivät lukemat siedettävinä. Kova otteluruuhka näkyi Lahden puolustamisessa. Puolustuslinjan sekä keskikentän välimatkat kasvoivat ajoittain kohtuuttoman suuriksi ja tähän rakoon HJK iskikin ajoittain vaarallisesti.

Ensimmäinen maali tuli HJK:n terävästä vastahyökkäyksestä, jota edelsi Lahden hyvä maalintekopaikka Klubin päädyssä, jota Olli Tynkkynen ei onnistunut kuitenkaan hyödyntämään. HJK:n vikkelä laituri Mannström kuoletti Savagen puolenvaihdon hienosti, peippaili Lahden puolustuksen edessä ja lopulta laukaisi löperön vedon, joka painui maaliin Szentpeterin hämmästellessä polvillaan Stadin kaunista kevätpäivää. Toinen maali oli pahan pallomenetyksen seurausta omalla puolustusalueella.  Lahden paha pallon menetys lähellä omaa 16-rajaa, HJK:n nopea keskitys maalille ja Pelvakselta kliininen viimeistely suoraan ilmasta.

Toiselle puoliajalle Lahti suoritti pelaajavaihdon, kun Olli Tynkkynen teki tilaa Robin Saastamoiselle. Lahti sai toisen puoliajan alussa rakenneltua muutamia hyviä hyökkäyksiä, mutta todellista uhkaa HJK:n maalille Lahti ei valitettavasti onnistunut luomaan. Saastamoinen piristi tuoreilla jaloillaan selkeästi Lahden hyökkäyspeliä, mutta tällä kertaa hyvästä yrityksestä ei jäänyt käteen mitään. Puntit tasoittuivat toisen puoliajan edetessä, mutta pallonhallinta oli lievästi Lahdella. 70 minuutin jälkeen Mikko Tuomi teki Veikkausliigadebyyttinsä tultuaan Jaakko Lepolan tilalle vasemmalle laidalle. Nuoremmalta Tuomelta pirteä ensiesiintyminen Kuhnuripaidassa.

Hetken päästä nähtiin toinen Veikkausliigadebytantti, kun pitkään sivussa ollut saksalainen Hendrik Grossöhmichen tuli keskikentänpohjalle Konsta Hietasen tilalle. Iso-Henkka pelasi varsin varmanoloisesti 15 minuuttisensa ja tämä lupaileekin hyvää tulevaisuutta ajatellen. Pelin lopussa Lahti yritti vielä saada pientä painetta HJK:n kenttäpäätyyn, mutta varsinaisille maalintekopaikoille joukkue ei onnistunut murtautumaan. HJK:lle lopulta ansaittu 2-0 kotivoitto.

Pelistä on löydettävissä myös positiivisia seikkoja huonosta lopputuloksesta huolimatta. Kovan otteluruuhkan keskellä ja siipirikkoisenakin Lahti pystyi haastamaan hallitsevan mestarin kotiluolassaan varsin tasapäiseen taistoon, joskin joukkueiden tasoerot tulivat ajoittain selväksi. Uusia loukkaantumisiakaan ei tainnut tällä kertaa sattua. Lahdelta nähtiin kaksi liigadebytanttia ja nuorille Mikko Tuomelle, Matti Klingalle sekä Robin Saastamoiselle saatiin lisää arvokasta kokemusta. Keskiviikkona pitäisi vielä jaksaa vääntää Interin vieraana, sitten Lahti pääsee vihdoin nuolemaan haavojaan pariksi viikoksi.

FC Lahden tiedotteesta / UrheiluLahti


Takaisin edelliselle sivulle


FC Lahti - logo

FC Lahti - 2012 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012

Ottelut kaudella 2012

Seuran tiedot - Seuran kotisivutMarko Salo jatkaa FC Lahden päävalmentajana

Marko Salo jatkaa FC Lahden päävalmentajana

FC Lahti on käyttänyt päävalmentaja Marko Salon option. Näin ollen Salo jatkaa FC Lahden naisten edustusjoukkueen peräsimessä myös tulevalla kaudella.

Lue lisää
Pablo Andrade jatkaa Lahdessa

Pablo Andrade jatkaa Lahdessa

FC Lahti ja laitapuolustaja Pablo Andrade ovat solmineet vuoden jatkosopimuksen.

Lue lisää
FC Lahti on käyttänyt Bubacar Djalón option

FC Lahti on käyttänyt Bubacar Djalón option

FC Lahti on käyttänyt portugalilaisen keskikenttämiehen, LHE Rakennuksen kummipelaajan Bubacar Djalón option.

Lue lisää
Näin pelataan kausi 2020 Miesten Ykkösessä ja Kakkosessa sekä Naisten Ykkösessä

Näin pelataan kausi 2020 Miesten Ykkösessä ja Kakkosessa sekä Naisten Ykkösessä

Valtakunnallisista jalkapallosarjoista Veikkausliigan ja Kansallisen Liigan kauden 2020 aloitus ja pelitapa ovat olleet selvillä jo jonkin aikaa ja nyt myös Miesten Ykkösen ja Kakkosen sekä Naisten Ykkösen osalta asioissa on päästy ratkaisuun.

Lue lisää
Veikkausliiga 2020 lähestyy päivä päivältä - pelataan muodossa tai toisessa

Veikkausliiga 2020 lähestyy päivä päivältä - pelataan muodossa tai toisessa

Veikkausliigan hallitus kokoontuu nyt viikoittain ja seuraa tiiviisti tilannetta. Veikkausliiga 2020 käynnistyy pian sen jälkeen, kun yleisötapahtumia on jälleen mahdollista järjestää.

Lue lisää
FC Lahden pelaajistoon muutoksia

FC Lahden pelaajistoon muutoksia

FC Lahden kanssa sopimuksen hiljattain tehnyt Altin Zeqiri siirtyy FC Lahden pelaajavahvuuteen.

Lue lisää