Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Lahden Pelicans lomauttaa osan liigajoukkueen pelaajista

Lahden Pelicans lomauttaa osan liigajoukkueen pelaajista

Lahden Pelicans Oy on käynyt pelaajiensa kanssa tilapäisiä lomautuksia koskevat yt-neuvottelut, jotka päättyivät maanantaina. Yt-neuvotteluissa seura pyrki yhdessä pelaajien kanssa löytämään ratkaisuja mahdollisten lomautusten välttämiselle. Osapuolet eivät kuitenkaan päässeet vaihtoehtoisista keinoista yksimielisyyteen.

Koska sopeuttamistoimenpiteet ovat seuran toimintaedellytysten turvaamiseksi välttämättömiä, Pelicans on yt-neuvottelujen päätyttyä päättänyt lomauttaa osan pelaajistaan tilapäisesti. Lomautukset alkavat 27.4.2020 ja ne ovat voimassa pääsääntöisesti 24.7.2020 asti.

- Emme löytäneet yhteistä ratkaisua, jossa säästötoimet olisivat olleet seuran talouden kannalta riittävät. Tämä on sekä seuran että pelaajien kannalta ikävä tilanne, mutta elämme poikkeuksellista aikaa, joka vaatii toiminnan sopeuttamista, toimitusjohtaja Tomi-Pekka Kolu kommentoi.

- Pelaajisto on ymmärtänyt tilanteen vakavuuden ja halunnut olla talkoissa mukana, mutta neuvotteluissa ei löydetty valitettavasti ratkaisua. Seuran ehdotusta emme voineet hyväksyä ja teimme oman, mielestämme reilun vastatarjouksen, mutta se ei ollut puolestaan seuralle riittävä. Valitettavaa, että yhteisymmärrystä ei löytynyt, Pelicans-kapteeni Hannes Björninen kertoo neuvotteluista.

Lomautettujen pelaajien joukossa ovat kaikki viime kauden joukkueesta jatkavat kokeneemmat pelaajat. Sen sijaan nuoria alle kaksi kautta Liigassa pelanneita pelaajia lomautukset eivät koske.

- Syy lomautuksille on taloussäästöt, jotka ovat huomattavasti merkittävämmät, kun puhutaan kokeneempien pelaajien palkoista. Lisäksi kokemattomammat pelaajat hyötyvät ja tarvitsevat enemmän ohjattua harjoittelua, Kolu perustelee.

Lahden Pelicans Oy ja Pelicans Ravintolat Oy järjestivät ensimmäisen yt-neuvottelukierroksen vakituiselle henkilöstölleen maaliskuussa, jonka lopputulemana kolme henkilöä irtisanottiin ja koko muu henkilöstö lomautettiin porrastetusti vähintään kolmen kuukauden ajaksi.

Julkaisemattomia sopimuksia pantattu tarkoituksella

Viime viikolla uuden päävalmentajansa julkaissut Pelicans on viettänyt kauden jälkeen hiljaiseloa uusien pelaajasopimusten tiedotuksen osalta. Valittua linjaa on osittain ihmetelty, mutta Kolu perustelee sen johtuneen etukäteen vaikeiksi tiedetyistä neuvotteluista.

- Tarvitsimme merkittäviä säästöjä pelaajapalkkojen osalta. Mielestämme olisi ollut väärin kannattajiamme sekä pelaajia kohtaan julkaista uusia sopimuksia ennen kuin tiedämme yt-neuvotteluiden lopputuloksen. Lomautetuilla pelaajillahan on juridinen oikeus purkaa sopimuksensa. Tämä oli mielestämme ainut oikea järjestys toimia. Nyt voimme suunnata katseet ensi kauteen ja ensimmäisiä pelaajauutisia on luvassa jo tänään, Kolu kertoo.

Lomautetuilla pelaajilla on siis mahdollisuus irtisanoa pelaajasopimuksensa, mutta tietoa lähtijöistä ei Kolun mukaan ole.

- Minulla ei ole tiedossa, että olisi lähtijöitä, mutta mahdollisesta se on. Pallo on nyt lomautetuilla pelaajilla itsellään. Uusien julkistuksien osalta tiedämme varmasti, että he tulevat pelaamaan meillä ensi kaudella.

Lähde: Pelicans.fi


Takaisin edelliselle sivulle
Ryan Lasch palaa Pelicans-paitaan

Ryan Lasch palaa Pelicans-paitaan

Pelicans saa megaluokan vahvistuksen, kun yhdysvaltalainen Ryan Lasch liittyy lahtelaisryhmään ottelukohtaisella sopimuksella.

Lue lisää
Otto Somppi ja Oskari Laaksonen lainalle Pelicans-paitaan

Otto Somppi ja Oskari Laaksonen lainalle Pelicans-paitaan

Lahden Pelicans vahvistuu kahdella lainapelaajalla. 22-vuotias keskushyökkääjä Otto Somppi saapuu Lahteen Tampa Bay Lightningin organisaatiosta. 21-vuotias puolustaja Oskari Laaksonen siirtyy lainalle Pelicansiin puolestaan Buffalo Sabresin organisaatiosta.

Lue lisää
János Hári ei jatka Pelicansissa

János Hári ei jatka Pelicansissa

Unkarilaista János Hária ei nähdä ensi kaudella Pelicans-paidassa. Lahtelaisseura on purkanut hyökkääjän sopimuksen.

Lue lisää
Pelicans vahvistuu kovalla tshekkikaksikolla

Pelicans vahvistuu kovalla tshekkikaksikolla

Pelicans on tehnyt pelaajasopimukset hyökkääjä Rudolf Cervenyn ja maalivahti Patrik Bartosakin kanssa. Tshekkiläiskaksikko liittyy joukkueen vahvuuteen loppukesästä ja molempien sopimus kattaa ensi kauden.

Lue lisää
Iikka Kangasniemi palaa Lahteen

Iikka Kangasniemi palaa Lahteen

Lahden Pelicans on tehnyt vuoden mittaisen sopimuksen Iikka Kangasniemen kanssa.

Lue lisää
Tommi Niemelästä Pelicansin uusi päävalmentaja

Tommi Niemelästä Pelicansin uusi päävalmentaja

Pelicansin uusi päävalmentaja on Tommi Niemelä. Pelicansin ja Niemelän välinen valmentajasopimus kattaa seuraavat kaksi kautta ja sisältää lisäksi option kausista 2022-2024.

Lue lisää