Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Lahden Pelicans lomauttaa osan liigajoukkueen pelaajista

Lahden Pelicans lomauttaa osan liigajoukkueen pelaajista

Lahden Pelicans Oy on käynyt pelaajiensa kanssa tilapäisiä lomautuksia koskevat yt-neuvottelut, jotka päättyivät maanantaina. Yt-neuvotteluissa seura pyrki yhdessä pelaajien kanssa löytämään ratkaisuja mahdollisten lomautusten välttämiselle. Osapuolet eivät kuitenkaan päässeet vaihtoehtoisista keinoista yksimielisyyteen.

Koska sopeuttamistoimenpiteet ovat seuran toimintaedellytysten turvaamiseksi välttämättömiä, Pelicans on yt-neuvottelujen päätyttyä päättänyt lomauttaa osan pelaajistaan tilapäisesti. Lomautukset alkavat 27.4.2020 ja ne ovat voimassa pääsääntöisesti 24.7.2020 asti.

- Emme löytäneet yhteistä ratkaisua, jossa säästötoimet olisivat olleet seuran talouden kannalta riittävät. Tämä on sekä seuran että pelaajien kannalta ikävä tilanne, mutta elämme poikkeuksellista aikaa, joka vaatii toiminnan sopeuttamista, toimitusjohtaja Tomi-Pekka Kolu kommentoi.

- Pelaajisto on ymmärtänyt tilanteen vakavuuden ja halunnut olla talkoissa mukana, mutta neuvotteluissa ei löydetty valitettavasti ratkaisua. Seuran ehdotusta emme voineet hyväksyä ja teimme oman, mielestämme reilun vastatarjouksen, mutta se ei ollut puolestaan seuralle riittävä. Valitettavaa, että yhteisymmärrystä ei löytynyt, Pelicans-kapteeni Hannes Björninen kertoo neuvotteluista.

Lomautettujen pelaajien joukossa ovat kaikki viime kauden joukkueesta jatkavat kokeneemmat pelaajat. Sen sijaan nuoria alle kaksi kautta Liigassa pelanneita pelaajia lomautukset eivät koske.

- Syy lomautuksille on taloussäästöt, jotka ovat huomattavasti merkittävämmät, kun puhutaan kokeneempien pelaajien palkoista. Lisäksi kokemattomammat pelaajat hyötyvät ja tarvitsevat enemmän ohjattua harjoittelua, Kolu perustelee.

Lahden Pelicans Oy ja Pelicans Ravintolat Oy järjestivät ensimmäisen yt-neuvottelukierroksen vakituiselle henkilöstölleen maaliskuussa, jonka lopputulemana kolme henkilöä irtisanottiin ja koko muu henkilöstö lomautettiin porrastetusti vähintään kolmen kuukauden ajaksi.

Julkaisemattomia sopimuksia pantattu tarkoituksella

Viime viikolla uuden päävalmentajansa julkaissut Pelicans on viettänyt kauden jälkeen hiljaiseloa uusien pelaajasopimusten tiedotuksen osalta. Valittua linjaa on osittain ihmetelty, mutta Kolu perustelee sen johtuneen etukäteen vaikeiksi tiedetyistä neuvotteluista.

- Tarvitsimme merkittäviä säästöjä pelaajapalkkojen osalta. Mielestämme olisi ollut väärin kannattajiamme sekä pelaajia kohtaan julkaista uusia sopimuksia ennen kuin tiedämme yt-neuvotteluiden lopputuloksen. Lomautetuilla pelaajillahan on juridinen oikeus purkaa sopimuksensa. Tämä oli mielestämme ainut oikea järjestys toimia. Nyt voimme suunnata katseet ensi kauteen ja ensimmäisiä pelaajauutisia on luvassa jo tänään, Kolu kertoo.

Lomautetuilla pelaajilla on siis mahdollisuus irtisanoa pelaajasopimuksensa, mutta tietoa lähtijöistä ei Kolun mukaan ole.

- Minulla ei ole tiedossa, että olisi lähtijöitä, mutta mahdollisesta se on. Pallo on nyt lomautetuilla pelaajilla itsellään. Uusien julkistuksien osalta tiedämme varmasti, että he tulevat pelaamaan meillä ensi kaudella.

Lähde: Pelicans.fi


Takaisin edelliselle sivulle
Olkinuora käyttää sopimuksensa ulkomaanoption

Olkinuora käyttää sopimuksensa ulkomaanoption

Jussi Olkinuora käyttää sopimuksena ulkomaanoption ja siirtyy pelaamaan sveitsiläisseuraan.

Lue lisää
Lasch siirtyy Sveitsiin

Lasch siirtyy Sveitsiin

Pelicans menettää alkukauden parhaan pistemiehensä, kun ottelukohtaisella sopimuksella lahtelaisten riveissä viilettänyt Ryan Lasch siirtyy loppukaudeksi Sveitsiin Zürich Lionsin riveihin.

Lue lisää
Eero Teräväinen lainalle Pelicansiin

Eero Teräväinen lainalle Pelicansiin

Pelicans ja HIFK ovat tehneet lainasopimuksen, minkä myötä puolustaja Eero Teräväinen pelaa lahtelaisryhmän riveissä helmikuun loppuun saakka.

Lue lisää
Otto Somppi Pohjois-Amerikkaan

Otto Somppi Pohjois-Amerikkaan

Pelicans-hyökkääjä Otto Sompin lainasopimus päättyy ja mies siirtyy Jesse Ylösen sekä Oskari Laaksosen tavoin Pohjois-Amerikkaan valmistautumaan AHL-kauden alkuun. Somppi on Tampa Bay Lightingin sopimuspelaaja.

Lue lisää
Pelicansin Laaksonen ja Ylönen kutsuttiin Pohjois-Amerikkaan

Pelicansin Laaksonen ja Ylönen kutsuttiin Pohjois-Amerikkaan

Pelicansissa alkukauden kiekkoilleet Jesse Ylönen ja Oskari Laaksonen on kutsuttu takaisin Pohjois-Amerikkaan NHL-organisaatioidensa palvelukseen. Laaksonen on Buffalo Sabresin ja Ylönen Montreal Canadiensin sopimuspelaaja.

Lue lisää
Julius Honka Pelicansiin

Julius Honka Pelicansiin

Lahden Pelicans ja Dallas Stars ovat tehneet toistaiseksi voimassa olevan lainasopimuksen, minkä myötä puolustaja Julius Honka liittyy lahtelaisryhmään. Honka nähdään joukkueen harjoitusvahvuudessa ensimmäisen kerran keskiviikkona.

Lue lisää