Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Pelicansille jälleen rankkarivoitto, katso ottelun kuvat

Pelicans pelasi kauden ensimmäisen vierasottelunsa Porissa Ässiä vastaan.
Molemmat joukkueet aloittivat kauden häviöllä, mutta ottivat voiton toisesta ottelustaan. Myös tähtipelaajia oli molemmista joukkueista loukkaantuneena. Pelicansin Matias Loppi kärsii vieläkin nilkkavammaansa ja Ryan Caldwell Ässistä oli poissa yläraajavammansa vuoksi.

Ottelu aloitettiin Pelicansin pyörityksellä, paikkoja luotiin Juha Järvenpään vartioimalle Ässä-maalille. Hyviä paikkoja loivat mm. Jyri Marttinen ja Jarkko Immonen.
Erän puolenvälin jälkeen suunta vaihtui ja Pelicansin maalia vartioiva Niko Hovinen joutui töihin. Ässät pommittivat Hovisen maalia kohti 11 kertaa. Erätauolle kuitenkin lähdettiin 0 - 0 lukemissa.

Toisen erän ensimmäiset 15 minuuttia pelattiin täysin päästä päähän. Kumpikaan joukkue ei sortunut ottamaan jäähyjä, joten peli oli erittäin tasapaksua. Noin viisi minuuttia ennen erän loppua Ässät saivat ensimmäisen todellisen maalipaikan. Tomas Zaborsky luisteli keskialueelle karanneen kiekon kiinni ja kiiti läpiajoon, mutta laukaus päätyi tolppaan. Erän loppuun molemmat joukkueet pääsivät vielä kokeilemaan ylivoimaa, mutta tuloksetta. Päätöserää siirryttiin odottamaan edelleen 0 - 0 lukemissa.

Kolmatta erää ehdittiin pelaamaan vain puoli minuuttia, kun Ässät iskivät. Pelicansin laukoma purkukiekko jäi Ässien hallintaan, josta Aki Uusikartano lopulta iski taululle numerot 1 - 0. Syöttöpisteet nappasivat Ville Uusitalo ja Joel Armia. Pelicans ei tätä kuitenkaan jäänyt murehtimaan. Ässien maalista oli kerennyt kulua vain kolme minuuttia, kun Ryan Lasch puski itsensä läpiajoon. Lasch harhautti Ässävahdin itsevarmasti ja iski pelin tasoihin. Pelicans pääsi maalinsa jälkeen kokeilemaan ylivoimaa kahdesti, mutta Järvenpäätä ei yllätetty uudestaan. Ottelun viimeisellä minuutilla käytiin todella lähellä maalia molemmissa päissä, mutta ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalta.

Jatkoaika ehti vanheta 17 sekuntia, kun Arttu Luttinen nousi maalineteen ja ampui kovalla ranteella , mutta kiekko kimposi ylärimasta ohi. Tämän jälkeen jatkettiin Pelicansin tahdein. Maalintekoa pääsivät kokeilemaan myös Markus Seikola ja Vili Sopanen, aivan sisään asti kiekko ei kuitenkaan saatu. Ratkaisu jouduttiin hakemaan voittolaukauskilpailusta.

Rankkareita lähdettiin ampumaan Pelicansin johdolla, ensimmäisenä yrittäjänä toimi Pelicansin maalintekijä Lasch. Hän ei kuitenkaan onnistunut maalinteossa. Ratkaisua saatiin rankkareilla odottaa aina kuudenteen pariin asti, kun Hovinen ja Järvenpää olivat itsevarmoja torjunnoissaan. Hovinen venyi kuudenteen rankkaritorjuntaan, kun taas Arttu Luttinen ampui kiekon varmasti ohi Järvenpään.

Pelicans voitti ottelun 1 - 2 ja tämä tarkoittaa, että Pelicans nousee 6. sijalle sarjataulukossa tasapisteissä Ässien kanssa.