Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Lahdessa SM-liigan kärkiottelu

 

Lahdessa SM-liigan kärkiottelu


Tiistain matsi Isku Areenalla tarjoaa kotiyleisölle paljon mielenkiintoista. Kärkiottelussa vastaan asettuu liigaa johtava KalPa. Lisäksi Pelicansin riveissä nähdään ainakin yksi uusi tshekkivahvistus, saatetaan nähdä kaksikin.

Siirtoikkunan ollessa sulkeutumaisillaan Pelicans on solminut kolme uutta loppukauden kestävää sopimusta. Luotettavasti nelosketjun laidassa jo kymmenen peliä rouhinut Peliittojen Joni Isomäki jatkaa Lahdessa kauden loppuun. Polvensa loukanneen Aaron Brocklehurstin korvaajaksi hankittiin Jan Platil ja viimeisin hankinta on Ässistä Pelicansiin siirtyvä laituri Radek Smolenak.

Platil nähdään tositoimissa heti tiistaina, mahdollisesti myös Smolenak. Molemmilta tshekeiltä löytyy kokoa ja voimaa - playoffeissa tarvittavia ominaisuuksia, tietää valmentaja Riku-Petteri Lehtonen:

- Smolenak tulee Lahteen vielä maanantai-iltana ja aamujäiden jälkeen tehdään päätös, pelaako hän illalla. Platil oli jääharjoituksissamme jo maanantaina ja ihan mukavasti luistin tuntui kulkevan, vaikka pelituntumaa onkin vähän. Mies on viime ajat treenannut Kladnon A-junnujen kanssa, joten pelituntuman hakemiseen pitää antaa aikaa. Platil aloittaa Joonas Jalvannin parina, paljastaa Lehtonen.

Kärkijoukkue KalPa on taatusti liikkeellä sisuuntuneena. Joukkueiden kolme viimeistä keskinäistä kohtaamista ovat kaikki päättyneet lahtelaisten eduksi. Pisteet ovat tällä kaudella Pelicansin eduksi 9-3.

Kuopiolaiset vahvistivat puolustustaan Ilveksestä siirtyneellä Ryan Glennillä, joka kuitenkin loukkasi olkapäänsä heti ensimmäisessä ottelussaan uuden seuran väreissä. KalPan pakkikalusto on muutenkin kovasti vajaalukuinen. Glennin lisäksi sivussa ovat Ryan Lannon, Henri Laurila, Adam Masuhr sekä Jussi Timonen. Tilanne on niin tukala, että hyökkääjät Sami Kapanen ja Joonas Riekkinen nähdään poikkeuksellisesti puolustajina, lupailee KalPan päävalmentaja Tuomas Tuokkola Savon Sanomissa.

Vastaavasti liukas hyökkääjä Sakari Salminen on toipunut pelikuntoon. Kuopiolaisten maalissa aloittaa Mikko Koskinen.

Pelicansin sairastuvalta Pekka Jormakka on tekemässä paluuta tositoimiin tällä viikolla - mahdollisesti jo tiistaina, jos lääkäri antaa luvan. Maanantain aamujäillä Jormakan naamalla oli tuttu leveä hymy ja virtaa tuntui riittävän.

Sivussa ovat edelleen Max Wärn, Marko Pöyhönen, Ilkka Pikkarainen ja Markus Seikola. Aaron Brocklehurstin polvi leikataan tällä viikolla. Hänen kautensa on joka tapauksessa ohitse.

Pelicansin tiedotteesta / UrheiluLahti


Takaisin edelliselle sivulle


Lahden Pelicans - logo

Pelicans - 2011-2012 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011-2012

Ottelut kaudella 2011-2012

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


AaronBrocklehurst

Aaron Brocklehurst

10.6.1985 Nanaimo, B.C., CAN
Tiedot

Jan Platil

9.2.1983 Kladno, Czech Republic
Tiedot

RadekSmolenak

Radek Smolenak

3.12.1986 Praha, CZE
Tiedot


Olkinuora käyttää sopimuksensa ulkomaanoption

Olkinuora käyttää sopimuksensa ulkomaanoption

Jussi Olkinuora käyttää sopimuksena ulkomaanoption ja siirtyy pelaamaan sveitsiläisseuraan.

Lue lisää
Lasch siirtyy Sveitsiin

Lasch siirtyy Sveitsiin

Pelicans menettää alkukauden parhaan pistemiehensä, kun ottelukohtaisella sopimuksella lahtelaisten riveissä viilettänyt Ryan Lasch siirtyy loppukaudeksi Sveitsiin Zürich Lionsin riveihin.

Lue lisää
Eero Teräväinen lainalle Pelicansiin

Eero Teräväinen lainalle Pelicansiin

Pelicans ja HIFK ovat tehneet lainasopimuksen, minkä myötä puolustaja Eero Teräväinen pelaa lahtelaisryhmän riveissä helmikuun loppuun saakka.

Lue lisää
Otto Somppi Pohjois-Amerikkaan

Otto Somppi Pohjois-Amerikkaan

Pelicans-hyökkääjä Otto Sompin lainasopimus päättyy ja mies siirtyy Jesse Ylösen sekä Oskari Laaksosen tavoin Pohjois-Amerikkaan valmistautumaan AHL-kauden alkuun. Somppi on Tampa Bay Lightingin sopimuspelaaja.

Lue lisää
Pelicansin Laaksonen ja Ylönen kutsuttiin Pohjois-Amerikkaan

Pelicansin Laaksonen ja Ylönen kutsuttiin Pohjois-Amerikkaan

Pelicansissa alkukauden kiekkoilleet Jesse Ylönen ja Oskari Laaksonen on kutsuttu takaisin Pohjois-Amerikkaan NHL-organisaatioidensa palvelukseen. Laaksonen on Buffalo Sabresin ja Ylönen Montreal Canadiensin sopimuspelaaja.

Lue lisää
Julius Honka Pelicansiin

Julius Honka Pelicansiin

Lahden Pelicans ja Dallas Stars ovat tehneet toistaiseksi voimassa olevan lainasopimuksen, minkä myötä puolustaja Julius Honka liittyy lahtelaisryhmään. Honka nähdään joukkueen harjoitusvahvuudessa ensimmäisen kerran keskiviikkona.

Lue lisää