Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Antti Pyrhönen ajaa Lahden Supercrossissa

 

Antti Pyrhönen ajaa Lahden Supercrossissa


Antti Pyrhösellä onnistunut paluu

Hyvinkääläinen janoaa supercrossin SM-kultaa

Motocrossajaja Antti Pyrhösen maailma romahti lokakuun 4. vuonna 2009 Franciacortassa, Pohjois-Italiassa ajetussa maajoukkueiden MM-kisassa. Hyvinkääläinen motocross-ammattilainen oli juuri muutamaa viikkoa aiemmin varmistanut ensimmäisen henkilökohtaisen MM-mitalinsa Villars Sous Ecotissa, Ranskassa. Tuo juuri saavutettu MM-pronssi oli Pyrhöselle unelmien täyttymys. Korttipakka kuitenkin romahti Franciacortassa, kauden viimeisen kisan viimeisessä startissa, jossa hän joutui pahaan starttikolariin. Siinä rytäkässä hänen vasemmasta jalasta murskaantuivat sääri- ja pohjeluu, sekä kantapää. Jalan kuntoon saattaminen oli pitkä ja kivulias prosessi ja se vaati peräti kuusi leikkausta. Pitkä toipuminen vaati veronsa ja niinpä hyvinkääläisen oli jätettävä kausi 2010 kokonaan väliin. Jalka ei kestänyt ajamista. Loppukesästä 2010 Pyrhönen pääsi vihdoin motocrosspyörän selkään ja aloitti hurjan harjoittelemisen kohti kautta 2011. Loppuvuoden 2010 ja vuoden 2011 alun hän vietti harjoittelemassa Chilessä. Mukaan mahtui myös muutama kilpailu. Paluu tulevaisuuteen oli alkanut.

Kun MX3-luokan MM-kausi 2011 starttasi käyntiin Kreikasta, oli Pyrhönen jälleen mukana. Alkukausi oli pientä hakemista ja kilpailemiseen totuttelua, mutta kauden edetessä alkoi vauhtiakin löytyä. Kauden saldona oli lopulta neljä palkintopallisijaa ja MM-pisteiden neljäs sija. Paluu oli onnistunut.

- Perhosia oli vatsassa kauden alkaessa. Se oli kuin hyppy tuntemattomaan, vaikka olen ajanut motocrossia koko ikäni. Alkukausi oli oman vauhdin ja pyörän säätöjen hakemista. Loppukaudesta alkoi jo ajo kulkemaan paremmin, sanoo syyskuussa 33-vuotta täyttänyt Pyrhönen. Pyrhönen oli myös mukana syyskuussa Ranskassa ajetussa tämän vuoden maajoukkueiden MM-kisassa. Ikään kuin akantapporeissulla.

- Oli aika jännittävä paikka ajaa jälleen Motocross of Nations, mutta hyvin se lopulta sujui. Varsinkin lauantain karsinta ja sunnuntain ensimmäinen erä olivat minulta suorastaan hyviä, sanoo yhdessä Ludde Söderbergin ja Toni Erikssonin kanssa joukkueessa ajanut Pyrhönen, joka oli kisassa joukkueen paras kuljettaja.

Pitkästä aikaa Pyrhönen on kilpaillut hieman enemmän myös kotimaassa, ajaen muun muassa satunnaisia MX1-luokan SM-osakilpailuja, sekä supercrossin SM-sarjaa, jossa hän on ajanut kaikki SM-osakilpailut. Pyrhönen johtaa supercrossin SM-sarjaa, kun jäljellä on vielä kaksi Lahden suurhallissa lokakuun 21.-22. ajettavaa SM-osakisaa. Pyrhönen janoaa mestaruutta.

-  Viime syksynä jouduin katselemaan Lahden suurhallin supercrossin katsomon puolelta ja voitte uskoa, että harmitti. Rata näytti todella hienolta ja yleisöä oli täysi tupa. Ja kun olen vielä huono katselamaan motocrosskisoja, koska haluan aina itse radalle, niin kärsimys oli likimain täydellinen, virnistää Pyrhönen.

Toisin on nyt. Pyrhösen ei tarvitse enää kärvistellä radan laitamalla.
-  Nyt lähden sormet syyhyten Lahden supercrossiin ja haluan ehdottomasti voittaa Suomen mestaruuden. Olen pitänyt ajokuntoa tiiviisti yllä koko syksyn ja ajohaluja piisaa, vakuuttaa Pyrhönen.

UrheiluLahti


Takaisin edelliselle sivulle
Antti Pyrhönen janoaa supercrossin SM-kultaa

Hyvinkään Antti Pyrhönen lähtee viikonloppuna Lahden Suurhallissa ajettavaan supercrossin kauden kahteen viimeiseen SM-osakilpailuun kullan kiilto silmissä.

Lue lisää

Lahden supercrossissa ajetaan ainoastaan ympäristöbensalla

Supercrossissa ajetaan turvallisuussyistä ja yleisön viihtyvyyden lisäämiseksi ainoastaan alkylaatti-ympäristöbensiinillä.

Lue lisää

Lahden Supercross kerää kovia kansainvälisiä nimiä

Viime syksynä Suomeen ja Lahden avaran Suurhallin katon alle palannut kansainvälinen supercross on vauhdikkaassa nosteessa.

Lue lisää