Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Antti Pyrhönen janoaa supercrossin SM-kultaa

 

Antti Pyrhönen janoaa supercrossin SM-kultaa


Lahden Suurhallin kisaan tukku kovia nimiä

Hyvinkään Antti Pyrhönen lähtee viikonloppuna Lahden Suurhallissa ajettavaan supercrossin kauden kahteen viimeiseen SM-osakilpailuun kullan kiilto silmissä. Pyrhönen johtaa supercrossin SM-sarjaa ennen Lahden hallikisaa. Hyvinkääläinen saa vastaansa kovien kotimaisten lisäksi tukun kansainvälisiä nimiä, joista ehdottomasti kovimpia ovat supercrossin emämaan, USA:n kuljettajat.

Nimekkäimmät heistä Weston Peick, Nick Paluzzi ja Jason Thomas. Heistä Peick ja Paluzzi ajoivat viime viikonloppuna Las Vegasin miljoonan dollarin supercrossin finaalissa. Las Vegasin kisan kaikki kolme finaalierää voitti Ryan Villopoto ja kuittasi vaivanpalkoikseen tuon miljoona dollaria. Lahdessa ei aivan miljoonaa ole luvassa voittajalle, mutta mainetta ja kunniaa kuitenkin. Peick ajoi viime vuonna Lahdessa kisan kolmanneksi. USA:n kivikovien kuljettajien lisäksi ulkomaisista kuljettajista ovat mukana muun muassa MX1-luokan MM-sarjaa ajava Ruotsin Tom Söderström, sekä ranskalainen Michael Musquin, joka on maailmanmestari Marvin Musquin pikkuveli ja ajomiehiä hänkin.

SM-kullasta Pyrhösen kanssa kisaa tiukimmin Helsingin Ludde Söderberg, joka on SM-pisteissä yhdeksän pisteen päässä Pyrhösestä. Käytännössä muilla ei oikein ole mahdollisuuksia mestaruustaisteluun. Hyvinkääläisistä mukana on ainakin supercrossin aina hyvin taitava Marko Kovalainen.

Pyrhöselle Lahden Suurhallin kisa on ensimmäinen laatuaan. Viime vuonna Pyrhönen joutui seuraamaan kisaa radan laitamilla ja se söi miestä.

- Voitte uskoa, että harmitti katsella viime vuonna kisaa katsomosta. Yleisöä tupa täysi, tunnelma katossa, hieno rata ja minä katsomossa, kyllä harmitti, virnistää Pyrhönen.

Nyt Pyrhösen ei tarvitse katsella kisaa aidan väärältä puolelta.

- Olen käynyt ahkeraan harjoittelemassa muutamalla supercross-radalla ja ajo tuntuu ainakin omasta mielestä erittäin hyvältä. Olen saanut myös pyörään hyvät supercross-säädöt. Todellinen vauhtini nähdään sitten itse kisassa, kertoo Pyrhönen.

Lahden Suurhallin supercross ajetaan perjantaina ja lauantaina. Perjantaina ensimmäiset harjoitukset alkavat klo 15 ja itse kisa klo 18. Lauantaina kilpailun avaus tapahtuu klo 15. Suurhallissa on myös moottoripyöräaiheinen näyttely.

UrheiluLahti


Takaisin edelliselle sivulle
Antti Pyrhönen ajaa Lahden Supercrossissa

Motocrossajaja Antti Pyrhösen maailma romahti lokakuun 4. vuonna 2009 Franciacortassa, Pohjois-Italiassa ajetussa maajoukkueiden MM-kisassa.

Lue lisää

Lahden supercrossissa ajetaan ainoastaan ympäristöbensalla

Supercrossissa ajetaan turvallisuussyistä ja yleisön viihtyvyyden lisäämiseksi ainoastaan alkylaatti-ympäristöbensiinillä.

Lue lisää

Lahden Supercross kerää kovia kansainvälisiä nimiä

Viime syksynä Suomeen ja Lahden avaran Suurhallin katon alle palannut kansainvälinen supercross on vauhdikkaassa nosteessa.

Lue lisää